Фото: ілюстративне. Джерело: Національна поліція України

У Києві поліція затримала двох чоловіків, які підпалили авто активістки

У ніч на четвер, 8 серпня, у Києві у Солом'янському районі міста, двоє чоловіків підпалили автівку, яка належить громадській активістці. За скоєне підозрюваним загрожує до 10 років в'язниці.

Як повідомляє прес-служба поліції Києва, підпал авто організував 42-річний мешканець столиці.

За даними слідства, задля реалізації свого умислу чоловік залучив 39-річного жителя Київщини, завданням якого було відстежити розташування автівки та надати інформацію організатору. Інформація про те, що на проспекті Відрадному палає автомобіль, надійшла до правоохоронців близько опівночі. Так, після ліквідації пожежі та огляду місця події поліціянти встановили, що пожежа трапилася внаслідок підпалу.

"Один з підпалювачів простежив за жінкою та встановив адресу, за якою вона залишає свій автомобіль. Отримавши необхідну інформацію інший фігурант вночі облив автівку потерпілої легкозаймистою речовиною та підпалив", — наголошують правоохоронці.

Поліцейські затримали підозрюваних у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. У ході слідчих дій у фігурантів вилучили речові докази, які підтверджують їх причетність до вчинення підпалу. Слідчі повідомили чоловікам про підозру в умисному знищенні або пошкодженні майна, вчиненому шляхом підпалу (ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України). За цей злочин підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років.

Нагадаємо, раніше у Києві поліція затримала чоловіка, який підпалив двері квартири в багатоповерхівці. Палію загрожує до десяти років позбавлення волі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 08.08.2024 10:00