Фото: vsn.ua

У Києві посадовець Подільського РТЦК допомагав ухилянту уникнути штрафів та отримати відстрочку

У Києві затримали помічника начальника Подільського районного територіального центра комплектування та соціальної підтримки. Він за хабар допомагав ухилянту уникнути мобілізації.

Про це повідомила прес-служба Київського міського ТЦК та СП.

"Триває робота з викорінення корупції в системі комплектування. Напередодні за сприяння Київського МТЦК та СП, керівництва Подільського РТЦК та СП співробітниками ДВКР СБ України затримано помічника начальника Подільського РТЦК та СП у Києві", — йдеться у повідомленні.

Як зауважили у військкоматі, посадовець за грошову винагороду запропонував фігуранту кримінального провадження уникнути штрафів за порушення законодавства, а також допомогти отримати незаконну відстрочку від мобілізації. 

Наразі помічнику начальника Подільського РТЦК та СП інкримінують 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

"Подібні епізоди кидають тінь не лише на окремі РТЦК та СП, а й на всю систему комплектування. Тож ми й надалі будемо сприяти тому, щоб система позбавлялася порушників закону", — резюмували у ТЦК.

Нагадаємо, 25 жовтня у Харкові відбувся конфлікт між представниками територіального центру комплектування та чоловіком в автомобілі. Це сталося під час перевірки документів. Розпочато досудове розслідування за фактом можливих протиправних дій з боку військових.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 25.10.2024 19:46