Колаж: TrueUA

У Києві та чотирьох областях у середу застосують екстрені відключення світла

У середу, 28 серпня, в Києві, Київській, Одеській, Донецькій і Дніпропетровській областях введено екстрені відключення електроенергії.

Про це повідомила прес-служба ДТЕК.

"Відповідне розпорядження дає "Укренерго" через складну ситуацію в енергосистемі", — йдеться в повідомленні.

Енергетики звернули особливу увагу, що під час екстрених відключень графіки не діють.

"Енергетики всієї країни працюють 24/7, щоби повернути світло в оселі українців", — запевнили в ДТЕК.

До речі, спочатку екстрені відключення стосувалися Києва, Київської, Одеської та Донецької областей. Однак згодом до цього списку також доєднали й Дніпропетровську область.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що під час масованої ракетної атаки 26 серпня російські окупанти вперше застосували ракети з касетними боєприпасами. Ворог атакував розподільні підстанції України.

Ракетний удар окупантів 26 серпня був однією із наймасовіших атак саме на енергетику. Так, окупанти запустили 127 ракет та 109 дронів, багато з них дійсно завдали значних руйнувань енергетичній системі.

До того ж 26 серпня під час масованого ракетного удару окупанти влучили по греблі Київської гідроелектростанції у Вишгороді. Проте керівник Центру протидії дезінформації Ради національної безпеки й оборони України Андрій Коваленко повідомляв, що загрози прориву греблі немає.

Нагадаємо, що внаслідок ракетної атаки 26 серпня виникли проблеми з енергопостачанням у багатьох регіонах України. Спочатку з’явилася інформація про перебої зі світлом у Києві й Одесі, а потім і в інших населених пунктах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.08.2024 09:36