Фото: Pixabay

У Києві в метро можуть дозволити проїзд із собаками: Київрада підтримала петицію

Транспортна комісія Київської міськради підтримала петицію про дозвіл перевезення собак в метро. Наразі пасажири мають право безплатно перевозити в столичному метрополітені лише птахів і дрібних тварин у клітках.

Про це йдеться у повідомленні громадської організації "Пасажири Києва" у Telegram-каналі.

Директор метрополітену Віктор Брагінський розповів, що підземка під час тривог забезпечувала безпеку людей, в тому числі з домашніми улюбленцями.

Тому, за його словами, метрополітен підтримує цю пропозицію, однак просить надати відтермінування у реалізації петиції для обговорення ініціативи з громадськими організаціями та кінологами.

"Оскільки розгляд петицій не передбачає їх відтермінування, то вона має реалізовуватися Департаментом транспортної інфраструктури КМДА в плановому порядку", йдеться у повідомленні.

Додамо, що петиція із закликом дозволити проїзд із собаками в метро за умов дотримання безпеки та санітарних норм для інших пасажирів з'явилася на сайті Київської міськради 6 лютого, а вже 20-го ця петиція набрала необхідну кількість голосів.

Нагадаємо, у Київраді попередили про небезпеку у метро з початком весняного паводку. У звязку із підняття рівня води у підводних річках, "синя" гілка київської підземки може перетворитись на аналог каналу у Венеції й рух між станціями буде відбуватись на човнах. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 28.02.2024 15:54