Фото: pokupon.ua

У Києві відзначають День міста: як провести час в українській столиці

В останню неділю травня у Києві традиційно відзначають День міста. Цьогоріч 26 травня столиці виповнюється 1542 роки.

Датою заснування Києва вважається 482 рік, який взяли за основу святкування. Згідно з легендою, місто заснували полянський князь Кий з братами Щеком і Хоривом, а також сестрою Либіддю. Свою назву Київ отримав на честь Кия.

Вперше День міста почали святкувати у 1982 році — тоді Києву виповнилося 1500 років. Відтоді ця дата відзначається кожного року.

У 2024 році в українській столиці очікується багато заходів, які можна відвідати за гроші, так і безплатно.

Безплатні заходи у Києві

У Києві цими днями відбудеться низка безплатних екскурсій. Кожен охочий зможе їх відвідати за попередньою реєстрацією.

26 травня, неділя, 12:00. Екскурсія Київ — наймальовничіша столиця Європи, маршрут якої проведе учасників вулицями історичного Голосієва. Неймовірні пейзажі, що поєднують колоритність архітектурних стилів із величезним розмаїттям дерев і рослин, продемонструють, що недарма Київ у рейтингу найзеленіших європейських міст.

26 травня, неділя, 14:00. Екскурсія Меценати Києва, на якій буде змога дізнатися про традиції благодійництва та про відомі родини меценатів Києва, які жили в місті більше століття тому, а також оцінити їх внесок у збереження музейних цінностей.

26 травня, неділя, 15:00. Екскурсія Київ європейський, яка познайомить з архітектурою Києва та різноманітними об’єктами, які пов’язують наше місто з Європою, а також зі спорудами, які збудували європейські архітектори.

Окрім цього на території ВДНГ пройдуть виступи музичного гурту KOLABA та Павла Зіброва. Там будуть розіграші для відвідувачів, благодійні аукціони, спортивні ігри та фудкорти з вуличною їжею.

У кінотеатрі "Жовтень" відбудеться Київкінофест з п’ятьма секціями: ретроспективні покази, сучасне кіно, лекторій, виставка картин та ярмарок. В рамках фестивалю пройде благодійний Базар-кіноплакатів, де збиратимуть кошти для кінематографістів, які зараз служать в Силах оборони.

Нагадаємо, ідеальне місце, куди можна поїхати у вихідні з Києва — музей просто неба "Пирогів". Він розташований лише 20 км від Києва. "Пирогів" є найбільшим музеєм просто неба в Європі й найповнішим етнографічним зібранням нашої держави. Загальна площа музею складає понад  131 гектар.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 26.05.2024 11:21