Фото: Кабмін

У класі чи онлайн: як навчатимуться діти у школах з 1 вересня

У новому навчальному році в школах України діятимуть три формати навчання. В залежності від безпекової ситуації кожна область сама вибиратиме, як навчатимуться діти.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

"З боку ОВА має бути регулярний моніторинг безпекової ситуації в громадах. В залежності від рівня загроз будуть ухвалювати формат навчання — очний, онлайн чи змішаний", — зазначив він у своєму Telegram.

Також прем'єр-міністр підкреслив, що там, де є загроза життю чи здоров’ю дітей очного навчання не буде.

"Місцева влада найкраще розуміє ситуацію в себе в громадах, а тому остаточні рішення про формат навчання будуть ухвалювати саме на місцях", — зазначив Шмигаль.

Ситуація з укриттями в школах

Наразі, за даними прем'єр-міністра, 68% освітніх закладів мають укриття різного типу. До освітнього процесу в очній формі навчання за показниками забезпеченості об’єктами фонду захисних споруд цивільного захисту готові 19 125 об’єктів закладів освіти. З метою облаштування наявних та будівництва нових захисних споруд держбюджетом України на 2023 рік передбачено видатки в обсязі 1,5 мільярда гривень.

"Це дозволяє розмістити там 4,7 мільйона учнів та вчителів. Але цього недостатньо. Місцева влада повинна діяти активніше. Гроші на укриття Уряд виділив ще у квітні — 1,5 мільярда гривень", — зазначив він

Нагадаємо, Міністерство освіти та науки України рекомендує усім університетам та коледжам навчальний 2023 рік розпочати в очній формі навчання та упродовж літа облаштувати укриття. Ця рекомендація не стосується закладів освіти, розміщених на територіях, які розміщені в зонах бойових дій, зокрема в зонах досяжності вогню ворожих РСЗВ, систем типу С-300 та аналогічних.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Суспільство, 12.08.2023 05:32