Фото: kiev.postfactum.info

У КМДА заявили про будівництво нового тунелю на ділянці метро "Либідська" — "Деміївська"

На місці протікання тунелю на Оболонсько-Теремківській лінії метрополітену біля станції "Деміївська" доведеться будувати нову ділянку довжиною до 20 метрів. Попередньо усі роботи повинні виконати у раніше озвучені часові рамки.

Таку заяву зробив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник в інтерв'ю "Економічній правді". За його словами, точний спосіб реконструкції ділянки тунелю оприлюднять вже після досліджень фахівців, але "по суті, це буде будівництво нових шістнадцяти чи скільки там метрів".

Поворозник також припустив, що існує невелика ймовірність перенесення трасування метро і будівництва нової ділянки тунелю в іншому місці.

"Дуже хочеться, щоб такого сценарію не було. Дуже хочеться, щоб фахівці оцінили ризики й дали варіанти рішення на тому місці, де воно є. Чесно кажучи, один відсоток такої ймовірності є", — йдеться у заяві чиновника.

Чиновник підкреслив, що всі роботи вдасться виконати за обіцяні раніше шість місяців чи навіть швидше.

Нагадаємо, у тунелі аварійного перегону між станціями столичного метро "Либідська" — "Деміївська", які були екстрено закриті на ремонт через раптове підтоплення, почали встановлювати тимчасові підпірки. Ймовірно, дані конструкції покликані підтримувати склепіння тунелю та запобігти його можливому обвалу.

Додамо, поліція Києва проводить слідчі дії у зв’язку з виникненням аварійної ситуації, що призвела до порушення герметичності, протікання води та потрапляння піску в тунель метрополітену. Зазначається, що 13 грудня слідчі поліції Києва провели одночасні обшуки у рамках кримінального провадження за кваліфікацією "Службова недбалість" (ч. 2 ст. 367 КК України) у комунальних установах міста та на приватному підприємстві.

Також повідомлялось, що "Київський метрополітен" розірвав договір на будівництво гілки метро на Виноградар. Причина — зрив термінів будівництва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.12.2023 18:40