Наслідки вибуху в Кременчуці. Джерело: поліція у Полтавській області

У Кременчуці вибухнула граната у квартирі багатоповерхового будинку: поліція розповіла деталі

У суботу, 23 грудня, увечері у квартирі багатоповерхового будинку в мікрорайоні "Молодіжний" у Кременчуці Полтавської області стався вибух. Поліція розпочала досудове розслідування щодо інциденту

Про це повідомив відділ комунікації поліції Полтавщини за інформацією Кременчуцького районного управління поліції.

"Інформація про вибух надійшла до Кременчуцького районного управління поліції від місцевих мешканців. На огляд до лікарні з місця події госпіталізували мешканця квартири, 1968 року народження", — йдеться в повідомленні

Під час проведення першочергових слідчих дій правоохоронці встановили, що в помешканні вибухнув боєприпас. На момент вибуху у квартирі ще перебувала місцева мешканка. На щастя, вона не постраждала.

"За однією з версій слідчих, боєприпас міг вибухнути через необережне поводження. Проведено першочергові слідчі дії. Вилучено уламки гранати, які скерували на експертне дослідження", — зазначив начальник Кременчуцького районного управління поліції Олександр Холондович.

За цим фактом слідчі підрозділу поліції під процесуальним керівництвом прокуратури відкрили кримінальне провадження за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, що 19 грудня у Кропивницькому пролунали звуки вибухів. На місце події одразу попрямували наряди патрульної поліції та рятувальників. Начальник Кіровоградської обласної військової адміністрації Андрій Райкович повідомив, що вибух є наслідком підриву гранати. Особу, яка його здійснила, затримали, постраждалих немає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 24.12.2023 15:33