Фото: збройні сили Литви

У Литві стартували масштабні навчання країн НАТО: хто бере участь

У понеділок, 7 жовтня, розпочинаються міжнародні навчання "Залізний вовк 2024-II". У в них візьмуть участь понад 3200 литовських та союзних солдатів із 700 одиницями військової техніки.

Про це повідомили збройні сили Литви. Майбутні навчання триватимуть до 17 жовтня та пройдуть на полігоні генерала Сильвестроса Жукаускаса.

"На цих навчаннях ми навчимо військовослужбовців бойової групи батальйону передових військ НАТО та піхотного батальйону Великого князя Литовського Альгірда планувати та проводити наступальні та оборонні операції вдень та вночі, взаємодіючи один з одним та об'єднуючи підрозділи бойового забезпечення та постачання", — розповів про майбутні навчання командир полковник Ауреліус Мотеюнас.

У навчаннях візьмуть участь союзники з Бельгії, Чехії, Сполучених Штатів Америки, Люксембургу та Німеччини.

"Навчання "Залізний вовк" організовуються щорічно навесні та восени, вони спрямовані на оцінку боєздатності батальйонів, що входять до складу піхотної бригади "Залізний вовк", та повну інтеграцію бойового угруповання передових сил НАТО", — йдеться у повідомленні литовських збройних сил.

Нагадаємо, у липні Вірменія та Сполучені Штати Америки розпочали спільні військові навчання під назвою Eagle Partner 2024. Це відбулося на тлі все більшого дрейфу Єревана від Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 07.10.2024 10:59