Фото: Спецпрокуратура Західного регіону

У Львові посадовець ТЦК "погорів" на хабарі, прикриваючи п'яного колегу

У Львові на хабарі затримали посадовця Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Йому оголошено підозру.

Про це повідомила Спецпрокуратура Західного регіону.

Як встановило слідство, фігурант за дві тисячі доларів США намагався "підкупити" уповноважену на проведення перевірки особу, щоб та не притягувала до відповідальності його підлеглого — старшого солдата, який перебував на робочому місці у нетверезому стані.

Підозрюваного затримали прямо під час надання всієї суми хабаря. Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. До того ж перевіряється причетність до злочину інших осіб.

У Львові посадовця ТЦК спіймали на хабарі

Фото: Спецпрокуратура Західного регіону

"За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру 44-річному посадовцю районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактом надання неправомірної вигоди, за вчинення службовою особою в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 369 КК України)", — йдеться у повідомленні.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді від чотирьох до восьми років ув’язнення з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, у Києві затримали помічника начальника Подільського районного територіального центра комплектування та соціальної підтримки. Він за хабар допомагав ухилянту уникнути мобілізації.

Також 25 жовтня у Харкові відбувся конфлікт між представниками територіального центру комплектування та чоловіком в автомобілі. Це сталося під час перевірки документів. Розпочато досудове розслідування за фактом можливих протиправних дій з боку військових.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 26.10.2024 17:07