Фото: Євген Бойко / Facebook

У Львові вандали погромили могили загиблих військових на Личаківському цвинтарі (фото)

У Львові на Личаківському цвинтарі невідомі зловмисники пошкодили могили загиблих українських військовослужбовців. Правоохоронці розшукують порушників.

Про це повідомив депутат Львівської міської ради Євген Бойко.

"Вночі о 02:42 вандали здійснили наругу на могилах наших Героїв на полі почесних поховань #76 Личаківського кладовища. 
Служби працюють на місці. Передивляємося камери відеоспостереження. Будьте певні негідники понесуть покарання"
, — йдеться у повідомленні.

Депутат уточнив, що пошкоджено 23 могили. З них — 17 могил Героїв російсько-української війни, три — могили політвʼязнів, дві — волонтерів.

Водночас у поліції Львівщини додали, що встановлюють зловмисників, які здійснили наругу на могилах. Слідчі дії тривають.

"На місці події працюють слідчо-оперативна група та співробітники інших служб поліції Львівщини. Правоохоронці вживають усіх заходів для встановлення осіб зловмисників, які здійснили наругу на могилах захисників. Вирішується питання правової кваліфікації події", — зауважили правоохоронці.

Нагадаємо, що в ніч на четвер, 20 червня, в Києві невідомі розгромили могили полеглих захисників України — Дмитра Коцюбайла із позивним "Да Вінчі", Андрія Пільщикова з позивним "Джус" і Павла Петриченка. Внаслідок акту вандалізму на могилах Героїв, похованих на Аскольдовій могилі в Києві, все було зламане, розтрощене та порване. Таблички зірвали, поламали. Побили всі лампадки на триптиху Героїв, прапори обмальовані.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 20.10.2024 12:59