Могила "Да Вінчі". Джерело: "Укрінформ"

У Києві невідомі вчинили наругу над могилами "Да Вінчі", "Джуса" та Петриченка (відео)

У ніч на четвер, 20 червня, в Києві невідомі розгромили могили полеглих захисників України — Дмитра Коцюбайла із позивним "Да Вінчі", Андрія Пільщикова з позивним "Джус" і Павла Петриченка.

Відповідне відео опубліковане у соціальних мережах Аліни Михайлової.

"На могилах загиблих воїнів — "Да Вінчі", "Джуса", Петриченка — сьогодні вночі зробили розгром. Сім'ї та друзі це відновлять. А ось вам, абсолютні пі****си, хто це зробив — буде дуже погано, бо ми знайдемо кожного", — написала вона.

Автор відео розповідає, що внаслідок акту вандалізму, який стався близько опівночі, на могилах Героїв, похованих на Аскольдовій могилі в Києві, все поламане, розтрощене та порване.

"Таблички зірвали, поламали. Побили всі лампадки на триптиху Героїв. Що можна сказати — якісь божевільні люди. Навіть намальовано щось. Прапори обмальовані", — додав чоловік, який знімав відео.

Волонтерка та військовослужбовиця Аліна Михайлова згодом додала, що відео опубліковане "не з метою нас пожаліти", а з метою "проінформувати вкотре — якого рівня повтори серед нас, знайти їх і показати наочно, фізично, що покарання буде".

Нагадаємо, що 10 березня минулого року в Михайлівському соборі в Києві попрощалися з українським воїном, Героєм України Дмитром Коцюбайлом "Да Вінчі", який загинув 7 березня у боях за Бахмут. Церемонію відвідала прем’єрка Фінляндії Санна Марін і президент Володимир Зеленський.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 20.06.2024 10:21