60-річна жінка, яка сплюндрувала могли. Джерело: Київська міська прокуратура

Жінку, яка сплюндрувала могили Героїв у Києві, ізолювали від суспільства

Декілька днів тому 60-річна жінка пошкодила могили загиблих військових на території Аскольдової могили в Києві. Зараз її відправили на два місяці в психіатричну лікарню.

Про це повідомив "РБК-Україна" з посиланням на власне джерело в правоохоронних органах. Журналісти дізналися, що 60-річна жінка перебуватиме 60 днів у спеціалізованому закладі в Глевасі. Її помістили в умови, які виключають небезпечну поведінку.

Як відомо, жінці повідомили про підозру за фактом наруги над могилами захисників України з хуліганських мотивів — це частина 3 статті 297 Кримінального кодексу України. Санкція статті — від обмеження волі на термін від чотирьох до п’яти років до позбавлення волі від чотирьох до семи років.

Нещодавно стало відомо про наругу над могилами загиблих військовослужбовців Дмитра Коцюбайла ("Да Вінчі"), Андрія Пільщикова ("Джус") та Павла Петриченка на Аскольдовій могилі в Києві.

Як з'ясували правоохоронці, наругу скоїла 60-річна жінка. Вона побила могили палицею, зірвала та поламала пам’ятні таблички, а також розбила лампадки. Свої мотиви жінка пояснити не змогла, її затримали та відправили на судово-медичну експертизу.

Нагадаємо, що правоохоронці порушили кримінальну справу за фактом наруги над могилами. Підозрюваній загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 23.06.2024 17:15