Ірина Фаріон. Джерело: Telegram-канал Максима Козицького

У Львові відкриють меморіальну таблицю, присвячену Ірині Фаріон: названо локацію

У вівторок, 27 серпня, у Львові буде відкрито меморіальну таблицю, присвячену мовознавиці Ірині Фаріон. Її встановлять на місці вбиства громадської діячки. 

Про це йдеться у Telegram-каналі Ірини Фаріон.

"Світ це три дієслова: народитися, полюбити, померти", — Ірина Фаріон. 27 серпня 2024 року о 10:00 відбудеться панахида за професором, доктором філологічних наук, незламним борцем за українську ідентичність Іриною Фаріон у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла (місто Львів, вулиця Театральна, 11)", — йдеться у дописі.

У Telegram-каналі також зазначили, що об 14:00 відбудеться урочисте відкриття меморіальної таблиці, присвяченої Ірині Фаріон на фасаді будинку, де вона проживала та поблизу місця її вбивства (місто Львів, вулиця Масарика, 3).

"Запрошуємо усіх українців віддати шану Великій Українці та закликаємо до спільної молитви", — опубліковано у Telegram-каналі Ірини Фаріон.

Що відомо про вбивство Ірини Фаріон

19 липня невідомий вистрілив у Ірину Фаріон неподалік її дому, після чого втік. Фаріон госпіталізували з вогнепальним пораненням голови. Пізніше стало відомо, що вона померла у лікарні від отриманих травм.

Після цього справу перекваліфікували на умисне вбивство (ч.1 ст.115 ККУ). Відповідна санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

21 липня Національна поліція оголосила в розшук чоловіка, який може бути причетним до вбивства мовознавиці Ірини Фаріон.

25 липня президент Володимир Зеленський повідомив про затримання у Дніпрі ймовірного вбивці мовознавиці Ірини Фаріон. Згодом міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко розповів, що 18-річний житель Дніпра під час підготовки до скоєння злочину орендував щонайменше три квартири у Львові. Підготовка до злочину тривала декілька місяців.

За інформацією "Схем", підозрюваний у вбивстві мовознавиці та громадської діячки Ірини Фаріон стежив за сторінкою блогера, який критикував жінку. Це могло спонукати 18-річного юнака до злочину.

Нагадаємо, що на початку серпня неподалік Львова в лісі знайшли будинок, яким міг користуватися підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон Вʼячеслав Зінченко. Слідчий суддя Галицького районного суду Львова заарештував речі, вилучені поліцією з нього.

Повідомлялось, що на майно, яке вилучено 14 серпня під час обшуків у справі про вбивство Ірини Фаріон, Галицький районний суд Львова наклав арешт. Серед речей — пістолет ФОРТ 12-Р і набої. Поки що невідомо, чия це зброя та чи ставала вона знаряддям злочину.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 23.08.2024 19:27