Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон Вʼячеслав Зінченко. Фото: "Суспільне Львів"

Поблизу Львова в лісі виявили будинок, яким міг користуватися вбивця Фаріон

Неподалік Львова в лісі знайшли будинок, яким міг користуватися підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон Вʼячеслав Зінченко. Слідчий суддя Галицького районного суду Львова заарештував речі, вилучені поліцією з нього.

Про це повідомив "Судовий репортер" із посиланням на ухвалу суду.

"Відпрацьовуючи шляхи підходу та відходу від місця події, 21 липня в лісовій місцевості в урочищі Голоско в Шевченківському районі Львова, правоохоронці виявили дачний будиночок", — йдеться в повідомленні.

Припускаючи, що всередині можуть бути речі, якими користувався нападник, зокрема, його одяг, поліцейські проникли в будинок. Вони знайшли там пластиковий посуд, матрац, дві подушки та покривало, попільничку з чотирма недопалками, пачку з-під сигарет Мark, картонну коробку зі свічкою, фольгою, двома пластиковими стаканами та фрагментами паперу, а також сіре покривало, наволочку з-під подушки та простирадло золотого кольору.

Будиночок розташований на ділянках городнього товариства "Малі Голоски".

Мапа місцевості поблизу Львова

Джерело: GoogleMaps

Що відомо про вбивство Ірини Фаріон

19 липня невідомий вистрілив у Ірину Фаріон неподалік її дому, після чого втік. Фаріон госпіталізували з вогнепальним пораненням голови. Пізніше стало відомо, що вона померла у лікарні від отриманих травм.

Після цього справу перекваліфікували на умисне вбивство (ч.1 ст.115 ККУ). Відповідна санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

21 липня Національна поліція оголосила в розшук чоловіка, який може бути причетним до вбивства мовознавиці Ірини Фаріон.

25 липня президент Володимир Зеленський повідомив про затримання у Дніпрі ймовірного вбивці мовознавиці Ірини Фаріон. Згодом міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко розповів, що 18-річний житель Дніпра під час підготовки до скоєння злочину орендував щонайменше три квартири у Львові. Підготовка до злочину тривала декілька місяців.

За інформацією "Схем", підозрюваний у вбивстві мовознавиці та громадської діячки Ірини Фаріон стежив за сторінкою блогера, який критикував жінку. Це могло спонукати 18-річного юнака до злочину.

Нагадаємо, що 31 липня підозрюваному у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон 18-річному В’ячеславу Зінченку надали охорону. За словами адвоката Ігоря Сулими, це відбулося через погрози доньки Фаріон Софії Семчишин, які вона озвучила у залі суду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 02.08.2024 10:39