Фото: ілюстративне. Джерело: Military Africa

У Малі повстанці розгромили групу "вагнерівців", десятки загиблих, — ЗМІ

В африканській республіці Малі повстанці-туареги завдали серйозних втрат найманцям російської приватної військової компанії "Вагнер".

Про це повідомляє Reuters.

За інформацією видання, повстанці руху Постійні стратегічні рамки для миру, безпеки та розвитку (CSP-PSD) заявили про знищення близько 20 "вагнерівців". Крім того, вони повідомили про захоплення бронетехніки, вантажівок й цистерн російських найманців під час боїв у прикордонному місті Тінзауатен

Водночас армія Малі повідомила, що в боях двоє її солдатів загинули і 10 зазнали поранень.

Також 26 липня під час виконання місії розбився один із гелікоптерів армії Малі в місті Кідал, загиблих немає.

Водночас у пропагандистських пабліках поширилася інформація про те, що під час удару повстанцями-туарегами по колоні приватної військової кампанії Вагнера загинув російський блогер і автор Telegram-каналу Grey zone з позивним "Білий". Саме паблік Grey zone був неофіційним рупором ПВК "Вагнера" від початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Нагадаємо,  Telegram-канал "Спротив" раніше повідомляв, що найманці приватної військової компанії "Вагнера" в Білорусі готують операторів дронів для російської армії. Однак роблять вони це неохоче, оскільки платять їм за таку роботу небагато.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.07.2024 09:20