Фото: ілюстративне. Джерело: соцмережі

У Мінекономіки озвучили кількість підприємств, які отримали статус критично важливих

Міністерство економіки визнало критично важливими 700 українських підприємств, установ та організацій.

Про це в інтерв'ю Forbes повідомив заступник міністра економіки Віталій Кіндратів.

Зазначається, що підприємства, які були визнані державою критично важливими, мають право забронювати робітників від мобілізації. Кіндартів наголосив, що статус критично важливого підприємство отримує на рік. Водночас наразі Єдиний перелік таких підприємств ще у процесі формування, а курує його Мінцифри. 

За словами посадовця, підприємства, які ще не мають статусу критично важливих, мають можливість подати відповідну заявку до міністерства. Заступник міністра додає, що Мінекономіки влаштовує засідання комісії з визначення критичної важливості підприємств щосереди. На кожному з них розглядають не менше 20 заяв, а відповіді підприємства отримують протягом 10 днів.

Варто наголосити, що порядок бронювання під час дії воєнного стану визначає, що кількість військовозобовʼязаних, які підлягають бронюванню, має становити 50% від загальної кількості військовозобовʼязаних, які працюють на підприємстві. Для отримання статусу критично важливого підприємства потрібно відповідати трьом з семи критеріїв, що прописані у постанові Кабміну №76.

Нагадаємо, 17 липня прес-служба Мінекономіки повідомляла, що у застосунку "Дія" запрацювало електронне бронювання для військовозобов’язаних. Відсьогодні керівники компаній, які є критично важливими для економіки, зможуть скористатися послугою, не виходячи з дому.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 18.07.2024 12:57