Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

У Міноборони назвали нові ефективні інструменти мобілізації добровольців

У Міністерстві оборони створили ефективні інструменти мобілізації добровольців до Збройних сил України. Вони мають можливість самим обирати вакансію в частині, в якій бажають служити, проходять військово-лікарську комісію та максимально швидко призиваються.

Про це повідомив уповноважений Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець під час виступу на брифінгу щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку. Його цитує "АрміяInform".

"Під час комунікування з командирами частин ми постійно чули від них: дайте нам можливість напряму без посередників підбирати людей і оформлювати їх до себе у підрозділи", — розповів він.

За його словами, таку можливість створено з ухваленням урядом нещодавньої постанови, яка дозволяє військовим частинам без участі територіальних центрів комплектування мобілізувати резервістів і військовозобов’язаних.

Він пояснив схему: військовозобов’язаний чи резервіст звертається в центри рекрутингу Збройних сил України або через рекрутингову компанію Lobby X вибирає собі вакансію в частині, в якій бажає служити, проходить військово-лікарську комісію та максимально швидко призивається.

"Створено ефективну мережу взаємодії — платформу, що допомагає військовому командуванню знайти мотивованих людей у свої підрозділи, а охочим долучитись до Сил оборони — обрати бажану посаду", — додав уповноважений Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець.

Нагадаємо, у вересні в Міністерстві оборони України повідомляли, що показники рекрутингу в Сили оборони зростають з місяця в місяць. У середньому щомісячно по країні рекрутується 6,5 тисячі добровольців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.10.2024 20:51