Фото: Telegram Ганни Маляр

У Міноборони пояснили, чому росіяни запускають фейки про контрнаступ ЗСУ

Оборонна операція, яку Збройні сили України почали 24 лютого 2022 року, містить і контрнаступальні дії. Тому, на деяких напрямках ми переходимо до наступальних дій. 

Про це повідомляє заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Telegram. Вона зазначає, що епіцентром бойових дій залишається Бахмутський напрямок.

"Там ми рухаємось доволі широким фронтом. Маємо успіх. Займаємо панівні висоти. Ворог в обороні, хоче утримати позиції", — пише Маляр.

На півдні — ворог в обороні. Тривають бої місцевого значення. 

"Чому росіяни активно запускають інформацію про контрнаступ? Тому що їм потрібно відволікти увагу від поразки на Бахмутському напрямку", — стверджує заступниця міністра оборони.

Нагадаємо, російські окупаційні війська активізовують свої інформаційно-психологічні операції. У такий спосіб рашисти мають намір деморалізувати українців. Зокрема, пропагандисти будуть розповсюджувати недостовірну інформацію про контрнаступ, його напрямки та втрати українського війська. 

Крім того, за даними The Washington Post, Збройні сили України розпочали розмінування територій перед наступальними операціями. Сапери виходять в поля і непомітно знімають міни.

У Міністерстві оборони України заявив, що не оголошуватимуть дату початку контрнаступальних дій на фронті. Радник Президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван вважає, що український контрнаступ буде успішним. У Сполучених штатах вважають, що він призведе до повернення окупованих територій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.06.2023 16:59