Фото: Офіс президента

У США пояснили, чого очікують від контрнаступу

Український контрнаступ буде успішним. У Сполучених штатах вважають, що він призведе до повернення окупованих територій.

Про це в інтерв’ю телеканалу CNN заявив радник Президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван.

Він заявив, що довгоочікуваний український контрнаступ призведе до повернення "стратегічно важливої території". За його словами, розвиток подій на полі бою матиме "великий вплив" на будь-які майбутні переговори.

"Скільки саме і в яких місцях (відбудеться повернення територій, — ред.) — це буде залежати від розвитку подій на місці, коли українці почнуть цей контрнаступ. Але ми віримо, що в цьому контрнаступі українці досягнуть успіху. Але я скажу ось що: президент Зеленський сам сказав, що ця війна врешті-решт завершиться дипломатичним шляхом", — сказав Салліван.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 3 червня заявив, що Збройні сили  України готові до активних наступальних операцій. Наша держава ще не отримала повний обсяг необхідного озброєння, тому ЗСУ доведеться атакувати наявними засобами.

Крім того, за даними The Washington Post, Збройні сили України розпочали розмінування територій перед наступальними операціями. Сапери виходять в поля і непомітно знімають міни.

У Міністерстві оборони України заявив, що не оголошуватимуть дату початку контрнаступальних дій на фронті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.06.2023 20:44