Фото ілюстративне. Джерело: Міністерство оборони України

У Міноборони визначилися, чи розсилатимуть повістки через застосунок "Резерв+"

Міністерство оборони України ухвалило рішення щодо можливості розсилання повісток через мобільний застосунок "Резерв+". Через відсутність законодавчих рішень така робота не ведеться.

Про це заявила заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Наразі робота над таким функціоналом не ведеться. Тому що немає законодавчого рішення на будь-якому рівні. Тому повістки через застосунок "Резерв+" не розсилаються. І поки що не плануються", — зазначила вона.

У Міністерстві оборони України також пояснили, що додаток "Резерв+" наразі не працює під час перетину кордону, але робота в цьому плані ведеться.

Раніше речниця Дніпропетровського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Альона Кузіна заявляла, що громадяни, які зареєструвались та оновили дані в застосунку "Резерв+", можуть видалити цей додаток, але всі дані про людину залишаться у реєстрі.

Нагадаємо, декілька днів тому Черногоренко розповідала, що в додатку "Резерв+" має з'явитися функція онлайн-рекрутингу, що дозволить військовозобов'язаним подавати заявку на вакансію з мобільного пристрою. З відповідною ініціативою виступає українське Міністерство оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.05.2024 17:58