Фото ілюстративне. Джерело: censor

У Міносвіти розповіли, скільки українських шкіл не мають укриттів

В Україні близько 1800 шкіл не мають укриттів, проте наявність захисних споруд не означає, що школярі повернуться за парти.

Про це в інтерв'ю hromadske повідомив заступник міністра освіти й науки Андрій Сташків.

Він зауважив, що наприкінці минулого року близько 75% шкіл мали укриття і працювали в очному або змішаному форматі. Водночас до 1 січня 2025 року близько 80% шкіл в Україні матимуть укриття. Так, за словами Сташківа, держава виділяє кошти, щоб допомогти органам місцевого самоврядування будувати укриття у школах.

"Минулого року це були 1,5 мільярда гривень, за які вдалося відремонтувати та побудувати 187 об'єктів фонду захисних споруд", — додав він.

Водночас на цей рік Кабінет міністрів виділяв 2,5 мільярда гривень для прифронтових і прикордонних територій, а два тижні тому було виділено додаткові п'ять мільярдів гривень дотації. Сташків зауважив, що за ці гроші заплановано виконати 77 проектів із будівництва та ремонту укриттів. Так, зокрема — 24 для закладів професійно-технічної освіти.

"Потреба в укриттях залишається великою: сховищ не мають приблизно 1800 шкіл", — наголосив Сташків.

Наразі у нашій країні приблизно 600 тисяч школярів навчається дистанційно. Втім, наявність укриттів у школах не гарантує того, що учні повернуться до офлайн навчання, адже є регіони, де відновити очне навчання неможливо через безпекові умови. Сташків додає, що насамперед укриття будують у школах, де можливо відновити очну форму навчання.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів затвердив варіанти облаштування наземних укриттів для шкіл. Громади зможуть їх реалізувати залежно від потреби та рівня загроз.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.09.2024 02:29