Денис Шмигаль. Джерело: Telegram-канал прем'єр-міністра України

Уряд затвердив три варіанти наземних укриттів для шкіл

У вівторок, 13 серпня, Кабінет міністрів України затвердив варіанти облаштування наземних укриттів для шкіл. Громади зможуть їх реалізувати залежно від потреби та рівня загроз.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Кабінету міністрів.

"Через реалізацію комплексної стратегії ми прагнемо до кінця 2024 року повернути до безпечного офлайн-навчання 300 тисяч школярів. Наявність укриттів є головною передумовою", — зазначив він.

За його словами, 2,5 мільярда гривень виділено цього року на їх будівництво.

"Важливо, щоби на місцях ці кошти витрачали ефективно. Також важливо, щоби ми мали чіткі надійні стандарти безпечних шкільних просторів там, де неможливо використовувати підземні укриття та де це дозволяє безпекова ситуація", — додав прем’єр-міністр України.

Він наголосив, що для цього ДСНС і Міністерство освіти та науки України спільно розробили три варіанти облаштування наземних укриттів, які зараз затверджує уряд. Громади зможуть їх реалізувати залежно від потреби та рівня загроз у населеному пункті та регіоні.

"У підсумку близько тисячі шкіл вже цього навчального року зможуть розпочати процес очного навчання", — підсумував Денис Шмигаль.

Нагадаємо, декілька днів тому начальник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров розповідав, що в Запорізькій області тривають роботи над будівництвом одразу шести підземних шкіл. При цьому будівельники працюють без вихідних, щоби вкластися в терміни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 13.08.2024 13:18