Міжвідомча нарада. Джерело: Мінреінтеграції

У Мінреінтеграції підрахували, скільки українців перебуває в російському полоні

Станом на 17 листопада у російському полоні перебувають 4 337 українців. З них — 3 574 військових і 763 цивільних. Це інформація про тих, кого вдалося встановити.

Про це повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

"Відбулася міжвідомча нарада щодо роботи комісії з питань встановлення факту позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України. Проведено вісім засідань комісії. За їх результатами встановлено факт позбавлення волі щодо 4 337 осіб (3 574 військових і 763 цивільних)", — йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що відповідні дані вносяться до Єдиного реєстру осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України. Адміністратором цього реєстру визначено Національне інформаційне бюро, яке належить до сфери управління Мінреінтеграції. Мінреінтеграції також здійснює виплати одноразової та щорічної державної грошової допомоги.

"Таким чином з початку 2023 року вже виплачено 422 мільйони гривень звільненим з полону, а також родинам військовополонених, цивільних заручників і політвʼязнів. Для отримання державної грошової допомоги потрібно звернутися до Мінреінтеграції. З алгоритмом дій і переліком необхідних документів можна ознайомитись за посиланням", — додали у відомстві.

Нагадаємо, 8 листопада аналітики американського Інституту вивчення війни заявили, що російський батальйон, який складається з українських військовополонених, найближчим часом планують розгорнути в Україні. Це є очевидним порушенням Женевської конвенції про військовополонених.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.11.2023 14:35