Фото: Facebook Оксани Жолнович

У Мінсоцполітики пояснили, чому допомогу США не можна використовувати на виплати пенсій в Україні

Допомогу Сполучених Штатів не можна використовувати на виплати пенсій в Україні через те, що виборцям США важко пояснити, чому вони мають платити пенсії громадянам інших держав. У жителів цієї країни немає солідарних пенсій.

Про це повідомила міністерка соцполітики Оксана Жолнович в ефірі каналу "Ми-Україна". Посадовиця наголосила, що в Америці немає солідарних пенсій, а є накопичувальні пенсійні рахунки як страхові. 

"І тому для їхніх виборців дуже важко пояснити, якщо вони своїм громадянам не платять якихось таких пенсій, чому вони мають на пенсії перераховувати для громадян України", — заявила Жолнович.

Але разом з тим, за словами Жолнович, в України є підтримка від Японії, від Європейського Союзу 50 мільярдів євро на чотири роки, які, в тому числі будуть спрямовані й на підтримку пенсійних видатків.

Нагадаємо, керівник сенатського комітету з розвідки Марк Ворнер заявив, що США мають намір відправити допомогу Україні вже цього тижня. Серед іншого, пакет міститиме далекобійні ракети ATACMS.

Раніше повідомлялось, що затверджена Палатою представників допомога США Україні може стати останньою перед тривалою перервою. Тому Європі варто активізувати зусилля та підтримку Києва.

За даними Bloomberg, схвалення США на надання допомоги у розмірі понад 60 мільярдів доларів дає рятувальне коло для українських Збройних сил, хоча саме воно навряд чи зможе переламати хід війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.04.2024 12:51