Фото ілюстративне зі соцмереж

У Молдові спростували російські фейки про транзит біоматеріалів з України

Російські пропагандисти нещодавно поширили фейк, про те, що Сполучені Штати Америки начебто вивозили зразки біоматеріалів з України через Молдову. Офіційний Кишинів відреагував на такі заяви.

Про це повідомив TVR Moldova з посиланням на заяву Міністерства закордонних справ Молдови. Там назвали поширену російськими пропагандистами інформацію "чистою вигадкою".

У відомстві зазначили, що це повідомлення продовжує серію фейків, за допомогою яких російська пропаганда намагається просунути ідею, що Україна в перспективі може використовувати біологічні речовини.

"Ми рішуче заявляємо: це фейки, покликані створити плутанину і двозначність з метою дискредитації молдовської влади та європейського шляху нашої країни", — наголосили в Міністерстві закордонних справ Молдови.

Там також додали, що Молдова суворо дотримується всіх міжнародних норм проти поширення біологічної зброї.

На початку повномасштабного вторгнення, 2022 року, пропагандисти Кремля вигадали, що США "переносять біолабораторії" з України в Монголію. Мовляв, в Україні їх у зв’язку з бойовими діями втримувати небезпечно, але важливо й надалі залишатися поруч із Росією.

Нагадаємо, що в понеділок, 26 серпня, в Молдові зафіксовано перебої в енергосистемі. Це пов’язано з комбінованим ударом Росії по Україні. Попри це, офіційний Кишинів запевняє, що ситуація під контролем.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.08.2024 13:59