Фото ілюстративне зі соцмереж

В енергосистемі Молдови зафіксовано перебої: вплинув масований удар Росії по Україні

У понеділок, 26 серпня, в Молдові зафіксовано перебої в енергосистемі. Це пов’язано з комбінованим ударом Росії по Україні. Попри це, офіційний Кишинів запевняє, що ситуація під контролем.

Про це свідчить допис на Facebook-сторінці молдовського енергетичного державного підприємства Moldelectrica.

Там повідомили про перебої в енергосистемі спільного блоку Україна — Молдова внаслідок атак на критично важливу українську інфраструктуру.

Щоправда, в підприємстві одразу зазначили, що наразі ситуація перебуває під контролем.

"У нас удосталь місцевої генерації, щоби впоратися з незначними перебоями", — розповіли в Moldelectrica.

До речі, вчора з’являлася інформація про те, що на тлі покращення ситуації зі світлом в українській енергосистемі зафіксували профіцит потужності, у зв'язку із чим планували відновити експорт електроенергії.

Однак після сьогоднішньої масштабної атаки, коли окупанти випустили по території нашої держави десятки ракет "Кинджал", а також дрони-камікадзе, ситуація щодо експорту може змінитися. Офіційних повідомлень стосовно цього ще не надходило.

Раніше міністр енергетики Герман Галущенко зазначав, що ситуація з електроенергією в Україні через масований ракетний удар окупантів залишається складною. Енергетики працюють над ліквідацією наслідків атаки.

Нагадаємо, що внаслідок ракетної атаки виникли проблеми з енергопостачанням у багатьох регіонах України. Спочатку з’явилася інформація про перебої зі світлом у Києві й Одесі, а потім і в інших населених пунктах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 26.08.2024 13:17