Фото ілюстративне зі соцмереж

У Молдові зафіксували понад 400 випадків підкупу виборців: йде розслідування

Генеральний інспекторат поліції Молдови 22 жовтня повідомив, що правоохоронці розслідують понад 400 випадків підкупу виборців. У поліції уточнили, що більшість підозрюваних співпрацюють зі слідством.

Про це повідомляє видання NewsMaker.

"Наразі ми документуємо понад 400 випадків, коли виборці продали свої голоси за гроші. Їм загрожують штрафи до 37,5 тисяч леїв. Більшість підозрюваних співпрацюють зі слідством та надають інформацію, яка може бути доказом", — йдеться у заяві поліції.

Поліціянти зазначили, що відповідно до закону людей, які співпрацюють зі слідством, звільнять від сплати штрафу. Правоохоронці продовжують розслідування.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ України Андрій Сибіга привітав Молдову з тим, що країна проголосувала на референдумі за своє європейське майбутнє. Він заявив, що євроінтеграції України та Молдови альтернативи немає.

Варто зауважити, що, за результатом обробки 100% протоколів, на президентських виборах у Молдові більшість голосів набрала чинна президентка Майя Санду. Її основним опонентом став Олександр Стояногло.

Раніше речник Європейського Союзу Пітер Стано на прес-конференції у Брюсселі заявив, що референдум у Молдові щодо вступу до Європейського Союзу та президентські вибори відбулися в умовах "безпрецедентного втручання" з боку Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.10.2024 19:43