Ухилянти на українсько-молдовському кордоні. Скріншот із відео

У Молдову за 80 тисяч гривень: прикордонники затримали ще одну групу ухилянтів

Прикордонники затримали групу чоловіків, які намагалися незаконно перетнути українсько-молдовський кордон. Зупинили порушників за один кілометр від кордону.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

За даними прикордонників, скориставшись послугами інтернет-месенджера, восьмеро українців планували потрапити до Молдови через придністровський сегмент кордону.

Прокладання маршруту організатором коштувало від 40 до 80 тисяч гривень із кожного. Зупинили порушників за один кілометр від кордону.

"На осіб складені адмінпротоколи, справи скеровано до суду", — повідомили в Державній прикордонній службі України.

Як відомо, після повномасштабного вторгнення Росії на території України запровадили воєнний стан. Чоловікам призовного віку заборонено виїжджати за кордон. При цьому передбачено низку винятків. Водночас є багато таких, хто намагається уникнути закону, або ж "допомогти" іншим втекти з країни за грошову винагороду.

Нагадаємо, 8 лютого на кордоні з Угорщиною затримали групу ухилянтів, які намагалися втекти з України. Загалом серед тих, хто хотів виїхати з України, виявилося, 40 порушників. Два мікроавтобуси зупинили прикордонники неподалік кордону. Водії перевозили 38 чоловіків — це рекордна за кількістю група порушників кордону, затримана під час повномасштабного вторгнення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 11.02.2024 17:38