Фото: Дар'я Гордійко. Джерело – detector.media

У МОЗ розгорівся скандал: людина з каналу Медведчука очолила "Центр громадського здоров'я"

Скандальна ситуація склалася навколо Міністерства охорони здоров'я України через призначення колишньої шеф-редакторки з телеканалу ZIK, (Віктора Медведчука) — Дар'ю Гордійко на керівну посаду відділу "Центру громадського здоров'я" (ЦГЗ). Через це з установи довелось звільнитися усім комунікаційника, адже їхні скарги ніхто не почув.

Відповідний допис з'явився у Facebook Антоніни Доломанжи.

У понеділок, 4 березня, екс-комунікаційниця ЦГЗ Антоніна Доломанжи розмістила допис, у якому розкрила деталі скандальної ситуації. Вона звільнилася з "Центру громадського здоров'я" і пояснила, що не могла залишатися там, де працює людина, яка "керувала поширенням російської пропаганди в Україні".

"Я мала ще багато ідей, які хотіла тут реалізувати, і не планувала звільнятися, як і мої колеги. Але наприкінці січня керівницею відділу комунікацій ЦГЗ призначили Дарію Гордійко - колишню шеф-редакторку медведчуківського телеканалу ЗІК", — написала Доломанжи у Facebook.

Вона наголосила, що посада Гордійко вже свідчить про те, що "людина явно була не лише в курсі проросійської пропагандистської політики каналу, а ще й безпосередньо керувала її втіленням".

Також Доломанжи навела інформацію про Гордійко, яка забороняла висвітлювати акцію протесту на Майдані й наголошувала, що їй "важлива лише професійність людини, а не її політична позиція".

"Ми разом з колегами намагалися донести керівництву неприпустимість та абсурдність її перебування на керівній посаді у державній установі під час війни з Росією. Керівництво, на жаль, нас чути не захотіло. "ЦГЗ — аполітична організація", як нам заявили, і минуле та політичні погляди цієї людини керівництво не цікавлять", — наголосила Доломанжи.

Після цього усі комунікаційники ЦГЗ прийняли рішення про звільнення з установи. А згодом Доломанжи розповіла, що у лютому команда зустрічалася з новим гендиректором ЦГЗ Михайлом Росадою, який спочатку звинувачував працівників у "розповсюдженні чуток", а потім заявив: "ми при Януковичі ж усі жили та працювали, і нічого".

Допис Антоніни Доломанжи про скандал у Центрі громадського здоров'я

Скріншот з Facebook-сторінки Антоніни Доломанжи

Нагадаємо, у грудні колишнього заступника очільника Національної поліції України Дмитра Тишлека, у якого журналісти виявили зв’язки з кримінальним авторитетом та Росією, призначили на нову посаду. Відомо, що лише 19 грудня він написав рапорт на звільнення з попередньої.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.03.2024 07:09