Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

У МЗС Німеччини підтримали удари України вглиб російської території

Глава міністерства закордонних справ Німеччини Анналена Бербок висловилася за використання Україною далекобійної зброї. За її словами, Київ повинен мати можливість використати ці методи для самооборони.

Слова посадовиці наводить Telegram-канал видання Deutsche Welle.

"Я завжди говорила, що воно відіграє важливу роль, особливо для подолання мінного поясу на Сході України", — заявила політик партії "зелених" в ефірі телеканалу ARD.

На питання про те, чи має Німеччина в майбутньому постачати ще якісь види озброєнь, Бербок відповіла, що висловила свою думку з цього приводу, але канцлер Олаф Шольц вважає інакше. За її словами, коаліція не може домовитися щодо цього питання.

Президент України Володимир Зеленський вимагає дозволу на застосування західної зброї на сотні кілометрів за кордоном з Росією. Для цього США мали б дозволити використання ракет ATACMS, а Велика Британія — крилатих ракет Storm Shadow. Німецькі крилаті ракети Taurus теоретично могли б досягти Москви — постачати таку зброю Києву Шольц відмовився.

Нещодавно канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Німеччина поки не надаватиме дозвіл Україні на удари в глиб території країни-агресорки Росії.

Нагадаємо, раніше видання La Repubblica повідомляло, що Олаф Шольц прагне примусити Україну до миру з країною-агресоркою Росією за будь-яку ціну. Для цього він навіть розробляє спеціальний "мирний план", який передбачає передачу частини української території Москві.

Речник Міністерства закордонних справ Георгій Тихий прокоментував так званий "мирний план" Шольца та заявив, що Київ має свою чітку позицію щодо завершення війни з Росією. Зокрема, завершення війни можна досягти лише впровадити Формули миру.

Своєю чергою голова опозиційної німецької партії "Християнсько-демократичний союз" Фрідріх Мерц заявив, що німецький канцлер Олаф Шольц допомагав Україні не програти війну проти Російської Федерації. При цьому він не прагнув зробити так, щоб Київ здобув перемогу у бійні, яку розв'язала Москва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.09.2024 22:39