Анналена Бербок. Джерело: OstWest

У МЗС Німеччини пояснили, чому Путін радіє війні на Близькому Сході

Європейський Союз ще уважніше відстежує ситуацію в Україні у зв'язку з подіями на Близькому Сході. Ескалація конфлікту у протистоянні Ізраїля з ХАМАС приносить очевидну радість президенту Російської Федерації Володимиру Путіну.

Таку заяву зробила очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок, пише "Європейська правда". Вона прибула на зустріч міністрів закордонних справ Євросоюзу у Люксембурзі в понеділок. Бербок наголосила, що, окрім гарячої теми кризи на Близькому Сході, міністри закордонних справ обговорять жорстоку війну Росії проти України. 

"Ми бачимо, що російський президент, звичайно, з огляду на ситуацію на Близькому Сході, точно радіє. Саме тому ми дивимось на Україну ще уважніше, ніж ми це робили у минулому",  — сказала вона.

Бербок також зауважила, що нині необхідно подбати, щоб Україна пройшла цю зиму якомога краще захищеною.

Раніше між президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом та лідером політбюро ХАМАС Ісмаїлом Ганією відбулась телефонна розмова. Сторони обговорювали вивезення поранених з Сектору Гази на лікування до Туреччини.

Своєю чергою міністерство охорони здоров'я Гази, яке є підконтрольним бойовикам ХАМАС, заявило, що 4 358 палестинців загинули внаслідок бойових дій. Ще 13 651 людина отримала поранення.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки передадуть Ізраїлю десятки тисяч 155-міліметрових артилерійських снарядів. Саме такі боєприпаси США обіцяли передати Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.10.2023 12:09