Фото: Facebook-сторінка Олега Ніколенка

У МЗС підтвердили захоплення чотирьох українців єменськими хуситами

Міністерство закордонних справ України підтверджує захоплення чотирьох українців на території Сомалі, підконтрольній антиурядовим силам.

Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко. За словами посадовця, українців взяли у полон під час аварії гелікоптера у Сомалі.

"Наші громадяни були членами екіпажу гелікоптера місії ООН у Сомалі, який зазнав аварії. Їхні особи встановлені. Разом з українцями на борту перебували також п‘ятеро іноземців", — розповів він.

Зазначається, що гелікоптер належить українській приватній компанії, яка виконувала контракт на перевезення на замовлення ООН.

Ніколенко запевнив, що посольство України в Кенії та Постійне представництво України при ООН у Нью-Йорку вже отримали термінові доручення МЗС України вжити необхідних заходів.

"З’ясовуємо всі деталі аварії та захоплення, стан українців, встановлюємо звʼязок із компанією-власницею гелікоптера задля координації дій. Тримаємо цю ситуацію на особливому контролі разом з іншими причетними відомствами нашої держави", — наголосив речник МЗС.

Нагадаємо, 10 січня повідомлялося, що гелікоптер Організації Об'єднаних Націй був захоплений бойовиками "Аш-Шабааб після вимушеної посадки в районі, що перебуває під контролем ісламістських угрупувань. На його борту перебували двоє сомалійців і кілька іноземців.

12 січня Володимир Зеленський під час зустрічі з прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком заявив, що у полоні у єменських хуситів перебувають четверо українських моряків. Держава працює над їхнім поверненням.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 12.01.2024 21:09