Георгій Тихий. Фото: МЗС

У МЗС відреагували на вкиди росіян щодо атаки української армії на Курську атомну електростанцію

Збройні сили України не атакували Курську атомну електростанцію чи об'єкти поблизу неї. Всі звинувачення росіян є неправдивими.

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий.

"Ми категорично заперечуємо твердження російських ЗМІ про українські удари по Курській атомній електростанції або поблизу неї", — наголосив Тихий.

Речник зауважив, що на відміну від російських окупантів, Збройні сили України суворо дотримуються норм міжнародного гуманітарного права і не атакують цивільне населення чи об'єкти цивільної інфраструктури.

Зауважимо, 3 жовтня російські пропагандисти заявили, що Збройні сили України нібито намагалися атакувати Курську атомну електростанцію у Курчатові. За версією пропагандистів, для удару ЗСУ буцімто використали HIMARS.

Водночас керівник Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки оборони України Андрій Коваленко заявив, що росіяни "вкинули" брехливу інформацію про удар по Курській АЕС з HIMARS. Їхні заяви не відповідають дійсності.

Нагадаємо, 1 жовтня Росія атакувала підстанцію та знеструмила лінію живлення окупованої Запорізької атомної електростанції. Через це станція знову опинилася на межі блекауту.

Додамо, 25 вересня "Енергоатом" зафіксував черговий проліт російського ударного безпілотника на критично низькій висоті неподалік від промислового майданчика Рівненської атомної електростанції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.10.2024 20:19