Скріншот із відео

У Нацгвардії відреагували на репортаж CNN про відсутність укріплень на Харківщині

Командир одного з підрозділів бригади Національної гвардії "Хартія" сказав, що перед російським наступом на Харківщину ніхто не готував укріплень. Американський телеканал CNN процитував слова. У бригаді пояснили, в чому справа.

Слова військового з Національної гвардії України американські журналісти навели в репортажі з Липців у Харківській області. На запитання про те, які укріплення були на Харківщині перед наступом росіян, командир одного з підрозділів на ім'я Олександр емоційно заявив: "Тут нічого не підготовлено. Нічого. Просто нічого. Усі позиції будуються руками піхоти".

У прес-службі бригади "Хартія" у відповідь на це зауважили, що "важливо, аби інформація про наш підрозділ була об'єктивною, а коментарі наших бійців і командирів — зрозумілі не як окремі цитати, а мали чіткий і недвозначний контекст".

Слова Олександра в бригаді пояснили тим, що його підрозділу наказали просунутися вперед і обладнати додаткові вузли спротиву ближче до кордону, "де жодні оборонні споруди за планом не передбачалися".

"Тобто цей підрозділ мав тактичний успіх, мав умови просунутися вперед, і тепер його завданням стало закріплення, що передбачає підготовку фортифікацій", — додали в "Хартії".

Там також зазначили, що кожен окремий боєць на своїй позиції може по-своєму характеризувати перебіг подій, однак "для загальної характеристики ситуації на фронті потрібно мати належну кількість інформації та неупередженість у її поданні".

Крім того, в бригаді заявили, що тримають оборону на Харківщині завдяки оборонним укріпленням, які підготували останнім часом за рішенням Ставки верховного головнокомандувача.

"Якби ми не мали цих укріплень — не було би нашого спротиву. Не вдалося би стабілізувати ситуацію на цій ділянці кордону та фронту", — наголосили в "Хартії".

Нагадаємо, що 22 травня Верховна Рада України створила тимчасову слідчу комісію, яка вивчатиме питання облаштування фортифікаційних споруд і закупівлі дронів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.05.2024 14:40