Облаштування фортифікаційних споруд. Джерело: Міністерство оборони України

У Раді створили ТСК щодо облаштування фортифікацій і закупівлі дронів: що з’ясовуватимуть депутати

У середу, 22 травня, Верховна Рада України створила тимчасову слідчу комісію (ТСК), яка вивчатиме питання облаштування фортифікаційних споруд і закупівлі дронів.

Про це повідомив у своїх соціальних мережах народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк. Він зазначив, що "за" створення ТСК проголосували 277 народних депутатів, а головою призначений Микола Задорожній зі "Слуги народу".

Голосування депутатів

Джерело: Telegram-канал Ярослава Железняка

За словами Железняка, до складу тимчасової слідчої комісії ввійшли вісім "слуг народу", та по одному представнику від усіх інших фракцій і груп парламенту. Зокрема, від "Голосу" там працюватиме Роман Костенко.

До повноважень ТСК віднесли вивчення обставин та підготовки питань щодо:

  • потреб сектору безпеки й оборони у безпілотних літальних апаратах і формування державного замовлення на виробництво та закупівлю безпілотних літальних апаратів;
  • аналізу практики розподілу, передачі, постачання та взяття на баланс безпілотних літальних апаратів військовим частинам та підрозділам ЗСУ та інших утворених відповідно до законів України військових формувань;
  • облаштування фортифікаційних споруд, інженерних загороджень на лінії зіткнення та цільового використання коштів виділених на їх облаштування.

Нагадаємо, 17 травня президент Володимир Зеленський заявив на зустрічі з журналістами, що війська країни-агресорки змогли дійти лише до першої смуги фортифікацій. Натомість до "бетонної лінії оборони" ворог так і не дістався.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.05.2024 11:57