Фото: Національна поліція

У Нацполіції пояснили, як діятимуть у разі встановлення ухилянтів, які перебувають у розшуку

Якщо правоохоронці під час спілкування з військовозобов'язаним з'ясують, що він перебуває у розшуку, то доставлять його до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Про це повідомив голова Національної поліції Іван Вигівський в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Якщо він перебуває в розшуку за вчинення кримінального правопорушення, то поліціянт має здійснити невідкладні дії із затримання такої особи відповідно до кримінального процесуального законодавства", — сказав він.

Натомість якщо правоохоронці встановлять ухилянтів, які перебувають у розшуку, доправлятимуть їх до ТЦК.

Водночас, за словами Вигівського, у тому випадку, якщо військовозобов'язаний під час перевірки документі почне тікати, тоді поліцейські уповноважені застосовувати заходи примусу.

"Вид та межі застосування таких заходів залежать виключно від обсягу протиправних дій особи. Зазвичай, якщо не встановлено причетність особи до вчинення злочинів, то до особи, яка вчиняє злісну непокору законній вимозі поліцейського, може бути застосовано такі заходи примусу як фізична сила та спеціальні засоби (кайданки, гумові та пластикові кийки)", — розповів очільник Нацполіції.

Нагадаємо, поліцейські не можуть вручати повістки. Вони лише спільно з представниками територіальних центрів комплектування (ТЦК) займаються оповіщенням військовозобов'язаних та перевіряють документи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Суспільство, 23.05.2024 19:54