Фото ілюстративне. Джерело: Defense Express

У НАТО не сумніваються, що Іран постачатиме Росії балістичні ракети

Іран, швидше за все, постачатиме балістичні ракети Російській Федерації. Проте наразі таких випадків не було зафіксовано.

Таку заяву зробив офіційний представник НАТО, пише Reuters.

"Іран заявив, що має намір це зробити й що він поставить балістичні ракети в Росію, і ми не маємо причин думати, що вони не підуть на це", — сказав посадовець.

За його словами, поки що Альянс не помітив ознак початку таких постачань. Водночас представник НАТО підкреслив, що Тегеран почне процес передачі, як тільки домовиться з Кремлем про "взаємовигідні умови".

Нагадаємо, в листопаді Defense Express повідомляв, що Північна Корея, ймовірно, передала Російській Федерації балістичні ракети малої дальності. Окупанти могли отримати північнокорейський аналог "Точки-У" або Р-17.

Своєю чергою аналітики американського Інстситуту вивчення війни заявили, що Росія, можливо, активізує зусилля щодо закупівлі балістичних ракет з-за кордону, оскільки в деяких умовах ці ракети виявляються більш ефективними для ураження цілей в Україні. Російські сили регулярно використовують балістичні ракети малої дальності для завдання ударів по українських містах, розташованих ближче до лінії фронту, і ці ракети, мабуть, більш ефективні для подолання української протиповітряної оборони або обходу її.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.04.2024 21:59