На фото: Патрік Тернер. Джерело: сайт НАТО

У НАТО призначили нового представника Альянсу в Україні: що відомо про Патріка Тернера

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив про призначення старшого представника Патріка Тернера, який очолить Представництво Альянсу в Україні. 

Про це стало відомо з повідомлення на сайті НАТО.

"Для мене справжня честь бути призначеним старшим представником Альянсу в Україні. Я з нетерпінням чекаю на те, щоб очолити Представництво Північноатлантичного альянсу і дуже тісно співпрацювати з українською владою, а також із союзниками та партнерами НАТО, щоб допомогти надати Україні підтримку від партнерів", — наголосив Тернер.

Зазначається, що посадовець виконуватиме роль координатора взаємодії НАТО з українським урядом. Тернер координуватиме допомогу від Альянсу та надаватиме оцінки щодо ситуації в Україні. Варто наголосити, що Тернер вступить на посаду в Києві у вересні 2024 року. Водночас наразі Представництво НАТО в Україні очолює Карен МакТір.

Що відомо про Патріка Тернера

Посадовець працював помічником генерального секретаря Альянсу з питань операцій та оборонної політики й планування. Зокрема, він обіймав низку високих посад на державній службі у Великій Британії.

Відомо, що під час його роботи на посаді помічника генсека НАТО була завершена кампанія в Афганістані.

Нагадаємо, 15 липня директор Департаменту політики закупівель Міністерства оборони України Гліб Канєвський повідомляв, що на 75 ювілейному саміті Північноатлантичного альянсу, який відбувся минулого тижня у Вашингтоні, затверджено Стратегічний огляд оборонних закупівель України. Відповідно до угоди, укладеної між Україною та НАТО, оборонні закупівлі України будуть розвиватися за допомогою рекомендацій, викладених у Стратегічному огляді, відповідно до найкращих євроатлантичних практик.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.07.2024 16:23