Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

У НАТО відреагували на заклик МЗС Польщі збивати російські ракети ще над Україною

У НАТО зробили переший коментар на заклик міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського збивати російські ракети над територією України. Там заявили, що такі дії можуть мати наслідки.

Про це повідомило іспаномовне видання Europa Press із посиланням на неназваного представника Північноатлантичного альянсу.

Речник НАТО заявив, що Альянс "несе відповідальність за те, щоби запобігти подальшій ескалації війни Росії" та "не є стороною конфлікту та не стане стороною конфлікту" в Україні.

Він визнав право кожного члена Альянсу захищати свій повітряний простір, але попередив, що дії окремих держав на підтримку України "можуть також вплинути на НАТО в цілому".

"Саме тому союзники повинні продовжувати тісні консультації", — додав речник.

Раніше польський міністр закордонних справ Радослав Сікорський заявив, що Польща й інші країни, які межують з Україною, "зобов'язані" збивати російські ракети ще до того, як вони увійдуть у їхній повітряний простір.

Україна раніше звертала увагу, що західні держави можуть допомагати їй відбивати масовані ракетні обстріли Росії, спрямовані проти критичної й енергетичної інфраструктури, аби дозволити уражати носії ракет углибині російської території західною зброєю.

Нагадаємо, мешканці Польщі, які взяли участь в опитуванні, проведеному компанією SW Reaserch, вважають, що польські військові повинні збивати об'єкти, що пролітають над польською територією під час атак Росії на Україну, навіть якщо вони не впевнені, що це за об'єкти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.09.2024 16:06