Фото ілюстративне зі соцмереж

У Німеччині невідомі дрони шпигують над полігонами, де навчають українських військових

Місця в Німеччині, де проходять навчання українські військові, регулярно відвідують невідомі дрони. Однак німецькі сили безпеки досі так і не змогли приземлити жоден із них. Тому наразі немає жодних доказів того, хто за цим стоїть.

Про це повідомили журналісти видання Bild. Підозрілі дрони виявили над німецькими військовими об’єктами ще в жовтні 2022 року. Особливо активно вони спостерігали за місцями, де бундесвер тренує українців.

Тодішній командувач Територіальним командуванням генерал Карстен Бреєр доручив військовій поліції застосовувати передавачі радіоперешкод HP 47, які теоретично можуть змусити дрони приземлитися. Однак ефективність HP 47 виявилася не на належному рівні.

Жодних інших заходів щодо безпілотників не вживали. І вони продовжують літати й надалі.

Депутат Бундестагу від "Вільної демократичної партії" та член оборонного комітету Маркус Фабер заявив про випадки з "регулярним" виявленням невідомих дронів біля полігону Клітц у Саксонії, де Бундесвер тренує українців на танках.

"На інших об’єктах у повітряний простір іноді входить декілька дронів одночасно. Це чітко організовано і сильно вказує на Росію", — сказав він.

Бундесвер також підозрює, що Москва стоїть за атаками безпілотників. Але він не може цього довести, бо жодного дрона з неба не змогли збити.

Нагадаємо, що 4 січня Німеччина оголосила новий список військової допомоги Україні. До нього ввійшли дуже потрібна нашій армії система протиповітряної оборони Skynex із боєприпасами, десять бойових машин піхоти Marder і ракети до зенітно-ракетних комплексів IRIS-T.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.01.2024 15:15