Фото ілюстративне. Джерело: Вікіпедія

У Німеччині засудили бізнесмена, який постачав Росії компоненти для дронів: на скільки років його ув’язнили

У середу, 17 липня, суд у Німеччині засудив бізнесмена з подвійним німецько-російським громадянством до шести років і дев'яти місяців ув'язнення. Його бізнесові структури продавали електроніку російським компаніям для військового використання. Це відбувалося в обхід санкцій.

Про це повідомила агенція Reuters. Журналісти зазначили: суд міста Штутгарт заявив, що 59-річний чоловік доставив до Росії 120 тисяч деталей, які могли використати у військових цілях у період зі січня 2020 року по травень 2023 року.

У рішенні суду йдеться про те, що серед них були деталі, які використовуються в безпілотнику "Орлан-10" — його російська армія використовує у війні проти України.

Також вказано, що після початку широкомасштабної війни в Україні обвинувачений намагався приховати продажі російським компаніям за допомогою документів для таких пунктів призначення, як Гонконг і Туреччина.

Суд, виносячи вирок, заявив, що "взяв до уваги витрачену ним злочинну енергію — зокрема, у формі обходу санкцій після лютого 2022 року — а також тривалий період транзакцій та їхній значний обсяг".

У рішенні суддів також йдеться про те, що засуджений зізнався у скоєнні злочину та висловив жаль. Його 54-річний бізнес-партнер отримав коротший умовний термін.

Раніше німецькі медіа повідомляли, що логістична компанія HT Rus, що належить зареєстрованому в Німеччині вантажоперевізнику Hellmann Worldwide Logistics, допомагає виробникам Росії з обходом санкцій.

Нагадаємо, що в червні в німецькому Франкфурті заарештували трьох чоловіків. Їх підозрюють у тому, що вони нібито збирали інформацію для "іноземної спецслужби". Це громадяни України (Роберт А.), Росії (Арман С.) і Вірменії (Вардгес І.).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 17.07.2024 16:20