Фото ілюстративне. Джерело: німецькі ЗМІ

У Німеччині заарештували трьох шпигунів: серед них — українець

У німецькому Франкфурті заарештували трьох чоловіків. Їх підозрюють у тому, що вони нібито збирали інформацію для "іноземної спецслужби".

Відповідну заяву оприлюднила німецька федеральна прокуратура. Німецькі прокурори зазначили, що чоловіків заарештували ще в середу, 19 червня, і вони є громадянами України (Роберт А.), Росії (Арман С.) і Вірменії (Вардгес І.).

Зараз підозрювані перебувають під вартою в управлінні кримінальної поліції міста Гессен. Німецькі правоохоронці уточнили, що вони "подорожували Німеччиною за завданням іноземної спецслужби" з метою збору інформації про особу, яка походить з України та перебуває у Німеччини.

Водночас у федеральній прокуратурі наразі не розповідають, для якої іноземної спецслужби вони мали зібрати інформацію.

Раніше у німецькому Федеральному відомстві з охорони конституції заявили, що Росія все більше вдається до шантажу та фінансових стимулів, щоб найняти німців для шпигунства після висилання з країн-членів ЄС близько 600 російських дипломатів.

Нагадаємо, що двох громадян Росії затримали за підозрою у шпигунстві минулого року. Вони намагалися вербувати поляків та іноземців до групи "Вагнера". Малопольський відділ прокуратури Польщі завершив розслідування справи стосовно росіян Андрія Г. і Олексія Т. і скерував документи до суду Кракова.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 21.06.2024 17:51