Фото ілюстративне. Джерело: "Полігон медіа"

У Польщі перед судом постануть двоє вербувальників у "вагнерівці"

Двох громадян Росії затримали за підозрою у шпигунстві минулого року. Вони намагалися вербувати поляків та іноземців до групи "Вагнера". Польська прокуратура завершила розслідування у їхній справі.

Про це повідомив RMF FM. Журналісти зазначили, що Малопольський відділ прокуратури Польщі завершив розслідування справи стосовно росіян Андрія Г. і Олексія Т. і скерував документи до суду Кракова.

За інформацією прокуратури, двоє підозрюваних вербували поляків та іноземців у Польщі до групи "Вагнера" — приватної армії, створеної в Росії для реалізації політики Кремля, забороненої міжнародним правом.

"Ця організація розглядається як міжнародне збройне об'єднання, яке скоює злочини терористичного характеру", — пояснили польські журналісти.

Для вербування Андрій Г. і Олексій Т. розклеювали у Кракові та Варшаві оголошення з контактними даними, які заохочували людей приєднатися до ПВК "Вагнера", а також, імовірно, збирали дані для російської розвідки.

Польські медійники дізналися, що ці росіяни нібито "брали участь у гібридній діяльності, спрямованій на дестабілізацію політичної ситуації в Польщі та завдання шкоди" країні. Чоловікам загрожує до 10 років ув’язнення.

Нагадаємо, у травні "Спротив" повідомляв, що найманці приватної військової компанії "Вагнера" в Білорусі готують операторів дронів для російської армії. Однак роблять вони це неохоче, оскільки платять їм за таку роботу небагато.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 21.06.2024 17:09