Фото: armyinform.com.ua

У оборонному комітеті спростували інформацію про внесення у Раду доопрацьованого законопроекту про мобілізацію

У середу, 24 січня, деякі ЗМІ поширили інформацію про те, що Кабінет міністрів начебто вніс до Верховної Ради доопрацьований законопроект щодо вдосконалення процесу мобілізації та проходження військової служби. Проте у парламенті запевняють, що ця інформація не відповідає дійсності.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки Олександр Завітневич, якого цитує речниця фракції "Слуга народу" у парламенті Юлія Палійчук.

Посадовець наголосив, що внесення до Верховної Ради доопрацьованого законопроекту про мобілізацію не відповідає дійсності. Він також закликав ЗМІ користуватися офіційними джерелами інформації.

"Хочу спростувати ці неправдиві повідомлення. Станом на зараз жодних подібних законопроектів від уряду до Верховної Ради не надходило. Як тільки такий документ з’явиться, суспільство дізнається про це з офіційних джерел, а сам законопроект буде доступний для ознайомлення на сайті парламенту", — наголосив Завітневич.

Нагадаємо, раніше голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук заявляв, що у проекті закону Кабміну про мобілізацію нардепів не влаштували положення щодо обмеження конституційних прав громадян, залучення до війська осіб з інвалідністю третьої групи та "електронного розв'язання питань" обліку військовозобов'язаних. Він запевнив, що парламент обов’язково вивчатиме доопрацьований урядом законопроект на відповідність конституційним принципам, правам і свободам людини та громадянина, а також на адаптацію до умов воєнного стану.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.01.2024 17:53