Фото: legalaid.gov.ua

Встигнути до 1 липня: хто повинен подати заяву на субсидію цього літа

Деяким категоріям отримувачів житлових субсидій та пільг потрібно до 1 липня звернутись до Пенсійного фонду України за продовженням виплат.

Про це повідомила прес-служба ПФУ.

Наголошується, що переважна більшість українців отримують субсидії автоматично на неопалювальний період, базуючись на даних, які є в Пенсійному фонді. Проте існують категорії громадян, яким необхідно подати заявку до 1 липня 2024 року на продовження допомоги, щоб забезпечити виплати з початку опалювального сезону. У Пенсійному фонді опубліковано повний перелік таких категорій.

Відтак, українці мають подати заяву до ПФУ на продовження субсидії до 1 липня, якщо вони:

  • є отримувачем житлово-комунальної субсидії або пільги;
  • були отримувачем субсидії або пільги станом на початок повномасштабної агресії російської федерації 24 лютого 2022 року;
  • проживали (чи проживають) на тимчасово окупованій території чи в зоні активних бойових дій;
  • з початку повномасштабної агресії не звертались до органів соціального захисту населення чи Пенсійного фонду України за перепризначенням субсидії або пільги.

Подати заяву та необхідні документи до органу Фонду можна в один із способів:

  • особисто — через сервісні центри Пенсійного фонду України, уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідних територіальних громад, центри надання адміністративних послуг;
  • поштою — на адресу органу Фонду; онлайн — через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України, мобільний застосунок "Пенсійний фонд" або через портал "Дія".

Нагадаємо, перша заступниця міністра соціальної політики Дарина Марчак заявила, що під час підвищення тарифів на електроенергію, держава знайде гроші на субсидії для всіх родин, які потребують допомоги в оплаті житлово-комунальних послуг.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 24.06.2024 11:39