Польський міністр проводить перевірку на кордоні. Джерело: сторінка в мережі X Міністерства сільського господарства та сільського розвитку Польщі

У польському уряді заявили про посилення перевірок на кордоні з Україною: деталі

Польща хоче активізувати перевірки товарів, які їдуть з України. В уряді анонсували посилення контролю на кордоні у зв’язку з виявлення неякісної продукції.

Про це повідомили в Міністерстві сільського господарства та сільського розвитку Польщі.

Польський міністр Чеслав Секерський провів перевірки на прикордонному пункті пропуску "Медика". Раніше він відвідав контрольно-пропускний пункт "Корчова" на кордоні з Україною.

Секерський анонсував посилення контролю та більшу активізацію перевірок на польсько-українському кордоні.

"Надмірний імпорт сільськогосподарської продукції з України, яка не відповідає виробничим вимогам Євросоюзу, загрожує конкурентоспроможності польського сільського господарства", — йдеться у повідомленні міністерства.

Своєю чергою, заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзєйчак також другий день поспіль інспектує прикордонні пункти. Сьогодні він відвідав контрольно-пропускний пункт "Ягодин — Дорогуськ", а вчора побував у Грубешуві.

Він зазначив, що наглядає за перевірками сільгосптоварів, які ввозяться з України. Колодзєйчак також опублікував фото неякісної замороженої малини, яку розвернули на кордоні.

"Після такої малини висновок один: ембарго на українську заморожену малину, якої 2023 року до Польщі надійшло понад 60 тисяч тонн", — написав він у соціальних мережах.

Заморожена українська малина, яку завернули на кордоні з Польщею. Джерело: соцмережі Міхала Колодзєйчака

Заморожена українська малина, яку завернули на кордоні з Польщею. Джерело: соцмережі Міхала Колодзєйчака

Нагадаємо, що польські фермери анонсували поновлення блокади всіх пунктів пропуску на кордоні з Україною. Страйк розпочнеться 9 лютого о 10:00. Про це повідомив сайт профспілки "Солідарність".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 04.02.2024 12:55