Американський безпілотник у Польщі. Джерело: генштаб Збройних сил Польщі

У Польщі аварійну посадку здійснив американський безпілотник: що сталося

Американський безпілотний апарат MQ-9 Reaper втратив зв'язок із базою під час виконання планових тренувань у Польщі. Він здійснив аварійну посадку неподалік від польського міста Мирославець.

Про це повідомила прес-служба генерального штабу Збройних сил Польщі на своїй сторінці в соціальній мережі X (колишній Twitter).

"18 березня після 23:00 поблизу Мирославця сталася аварійна посадка безпілотного літака Збройних сил США, який летів у повітряному просторі Польщі. Приземлення відбулося відповідно до процедур у безпечній нежитловій зоні. Місце події охороняється спецслужбами, а слідчі дії проводить військова поліція", — йдеться у повідомленні генштабу.

Це вже не перший такий випадок з американськими літальними апаратами на території Польщі. Раніше польський генштаб повідомляв, що дрон MQ-9 Reaper військово-повітряних сил США під час планових тренувань над аеродромом біля Мирославця втратив зв'язок із базою.

Як відомо, на території Польщі зараз відбуваються найбільші 2024 року в Європі навчання сухопутних військ НАТО під назвою Dragon-24. У них беруть участь понад 20 тисяч військовослужбовців з різних країн Північноатлантичного альянсу. Маневри Північноатлантичного альянсу Steadfast Defender-24 тривають з 22 січня по кінець травня. Сценарій навчань передбачає конфлікт із "противником схожим за силою".

Нагадаємо, що президент США Джо Байден вважає, що немає потреби в додаткових американських військах на польському кордоні. Раніше очільники Польщі просили збільшити там кількість американського персоналу та військової техніки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.03.2024 07:34