Фото: соцмережі

У Польщі хочуть ввести ПДВ на українську олію та обмежити ввезення цукру

У Польщі планують запровадити податок на додану вартість (ПДВ) на українську олію. Також уряд країни обмежить ввезення цукру з України.

Таку заяву зробив заступник польського міністра сільського господарства Міхал Колодзейчак, інформує Polskie Radio. Він вимагатиме мінімум 8% ПДВ на олію, яка надходить з України.

"Зараз я буду клопотати, якщо це можливо швидко реалізувати, щоб запровадити ПДВ, хоча б 8%, на олію, яка може надходити з України до Польщі. Чому це має бути ставка 0%, яка призначена для польських виробників і польських споживачів, щоб виробництво тут було прибутковим", — зазначив посадовець.

За його словами, Польща робить усе для того, щоб побудувати вітчизняне виробництво. Відповідно для цього потрібно обмежити імпорт.

"Можу вас запевнити, що, швидше за все, цього тижня я постулюватиму введення обмежень на імпорт цукру до Польщі", — додав він.

Заступник міністра також згадав анонсований на 9 лютого протест фермерів з усієї Польщі. За його словами, акція протесту триватиме 30 днів. Рішення про страйк прийняло правління NSZZ Solidarność Rolników Indywidualnych. Причина протесту — нещодавнє рішення Єврокомісії продовжити безмитну торгівлю з Україною до 2025 року.

Нагадаємо, міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський заявив, що новий уряд країни наразі не планує скасовувати заборону на імпорт українського зерна на внутрішній ринок. Ембарго діятиме до розробки нових правил на рівні Європейського Союзу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 05.02.2024 17:31