Фото: соцмережа X Сікорського

У Польщі підтримали удари України по військових об’єктах у РФ: офіційна заява

Польща підтримує удари по військових об’єктах на території Російської Федерації з боку України. Країни Заходу повинні активніше підтримувати Київ у наданні допомоги.

Таку заяву зробив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, пише The Guardian.

Посадовець наголосив, що Варшава підтримує право Києва завдавати ударів по російських військових об’єктах усередині країни-агресора. Сікорський також переконаний, що союзники повинні припинити тенденцію щодо постійного обмеження себе в тому, що політик робить для підтримки Києва.

Глава польського МЗС також скептично поставився до погроз РФ щодо застосування зброї масового знищення.

"Американці сказали росіянам, що якщо ви вдарите ядерною зброєю, навіть якщо вона нікого не вб’є, ми вразимо всі ваші цілі [позиції] в Україні звичайною зброєю, ми знищимо їх усі", — резюмував Радослав Сікорський.

Раніше повідомлялось, що група конгресменів від обидвох партій звернулася до міністра оборони Ллойда Остіна із закликом пришвидшити постачання озброєнь Україні. Звернення оприлюднив Комітет із розвідки Палати представників США.

Серед конгресменів, які підписали листа, є декілька демократів, зокрема, конгресмени Джим Гаймс, Брендан Бойл, Андре Карсон, Джейсон Кроу.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що країни Заходу зволікають з наданням дозволу на удари їхньою зброєю з боку України по території Російської Федерації через страх перед ядерною ескалацією. Проте російський диктатор не піде на такий крок через власне самозбереження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.05.2024 11:26